torstai 2. maaliskuuta 2017

Suvi K. - voimistelu kantaa läpi elämän.
Liikunta monissa muodoissaan on kuulunut elämääni aina. Nuoruudessani harrastin monia lajeja samaan aikaan (mm. jalkapallo ja pesäpallo). Telinevoimistelu oli myös tärkeä harrastus joukkuevoimistelun ohella usean vuoden ajan. Joukkuevoimistelu on kuitenkin aina ollut lähinnä sydäntäni.

Olen voimistellut noin 6-vuotiaasta 15-vuotiaaksi saakka (vuodet 1984 - 1993) Seinäjoen naisvoimistelijoissa. Kisaamiseni ajoittui arviolta vuosille 1988 - 1993. Valmentajanani toimi usean vuoden ajan Ulla Peltoniemi (silloin os. Kyykkä). Muitakin valmentajia ja ohjaajia on vuosien varrella ollut.

Piirinmestaruuskisat taidettiin voittaa miltei aina. Paras sijoitukseni valtakunnallisesti on ollut hopeaa. Joukkueissa joissa olin mukana, ei kisattu välineillä. Muistan hyvin myös Helsingin suurkisat, ja Joensuussa järjestetyn valtakunnallisen tapahtuman, joiden kenttäohjelmiin osallistuin.

Olen löytänyt voimistelun nyt aikuisiällä uudestaan tanssillisen voimistelun parista – Kurtturuusuista. Tästä harrastuksesta olen äärimmäisen onnellinen.

Toinen tyttäristäni on voimistellut jo muutaman vuoden, ja toinen aloittanee ensi syksynä. Toivon, että kipinä lajiin säilyy. Joka tapauksessa voimistelu antaa loistavan pohjan kaikkiin urheilulajeihin, monenlaiseen liikkumiseen, ja kehon hyvinvointiin.

Voimistelu kantaa läpi elämän.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti